Hrvatske pive na sinjskom festivalu

Nismo osvojili zlatno odličje u Moskvi, ali nemamo razloga biti tužni. I srebro je povijestan uspjeh, a najzlatnije od domaćih craft piva, ugodno ohlađene dolaze na S.A.R.S. Music and beer festival.

Za one koji ne znaju, craft je pojam koji označava zanatska piva, piva proizvedena u malim pivovarama koje su nezavisne jer tek 24% udjela u vlasništvu smije pripadati organizacijama koje nisu iz craft sektora. Zanatske pivovare u proizvodnji svojih stilova piva koriste tradicionalne sastojke.

Read more

Sinj kao idealno mjesto za aktivni odmor

Velikim dijelom svoga toka rijeka Cetina siječe Sinjsko polje gdje se podno visokih planina ugnijezdio grad Sinj. Često nazivan srcem Dalmatinske zagore, iznikao iz burne povijesti uspio se kulturno oblikovati pod jakim podsredstvom osmanlijskog utjecaja. Manje od sat vremena udaljen od velikih primorskih gradova, osiguran s velikim stjenovitim čuvarima, planinama Dinarom, Kamešnicom, Svilajom i Visokom, izdigao se kao središte Cetinske krajine.

Read more

NEheadlineri ili Tko još nastupa

Prošli tekst posvetili smo smještaju u Sinju za vrijeme festivala, a pretprošli headlinerima ovogodišnjeg, šesnaestog po redu, S.A.R.S. music and beer festivala koji će se 20. – 22. srpnja održati na platou bivše vojarne Ivaniša Nelipića, tik uz državnu cestu D1.

Nakon glavnih faca na red su došli i oni koji će to tek postati. Baš kao što Dalićevu Hrvatsku u Rusiji predstavlja svih 22 igrača, S.A.R.S. su Simbola, Ekskurzija Poljoprivredne Škole, The Countess, Seviter, Mind Zoo i Ciotóg, baš kao Brkovi, Šank, Nipplepeople i Rambo Amadeus.

Oni će svojim svirkama počastiti Sinjane i njihove goste te zagrijati atmosferu u petak 20.7. i subotu 21.7.

22.7.2018. Ciotóg će stvarati pozadinsku buku dok se mi trijeznimo najboljim domaćim crafticama i “skupljamo dojmove i glave” od protekla dva dana. Nedjelja kao iz snova za sve pivske sladokusce i pobornike “malo lakšeg đira”.

Read more

Smještaj tijekom S.A.R.S. festivala

Ako ste se odlučili posjetiti S.A.R.S. „Music and beer festival“ i u potrazi ste za smještajem, a kampiranje za vrijeme festivala nije vaš izbor, grad Sinj vam nudi brojne mogućnosti, bilo da se radi o hotelima, hostelima ili privatnim smještajima. Smještajni kapacitet grada raste iz godine u godinu, a kako to i biva svoj “krevet” možete pronaći i rezervirati preko internetskih stranica booking.com ili airbnb.com, no mi smo se potrudili i odlučili vam predložiti i predstaviti neke od najprihvatljivijih mogućnosti u gradu i okolici.

Read more