Headlineri S.A.R.S. 2018.

16. S.A.R.S. po redu, a prvi puta pojačan za domaća imena s craft beer scene. Od ove godine S.A.R.S je music and beer festival i traje tri dana: 20. – 22. dana mjeseca srpnja 2018. godine.

 

Osim, kao i uvijek izvrsnih glazbenih imena i najbolje publike naći će se u prostoru Vojarne Ivaniša Nelipića i točionici 20-tak pivovara iz cijele Hrvatske sa 60-tak različitih pivskih stilova.

 

Kroz ovih 15 godina trudili smo se konstantno osluškivati bilo sinjskih ljubitelja glazbe, a to nije uvijek bilo jednostavno. Cilj nam je uvijek bio isti, dovesti zanimljiva glazbena imena koja do tada niste mogli čuti na ovim prostorima. Nekada smo pogriješili, a nekada smo i pogodili, koliko god to nekima bilo teško priznati. 😉

 

Pripreme, razgovori i pregovori, pa tako u krug. Ove godine ponovili smo iste radnje šesnaesti put. Malo koji festival u županiji ili državi se može pohvaliti sa petnaestgodišnjom tradicijom. Impozantno, zar ne? 😀

 

Već ste imali prilike pročitati imena headlinera ovogodišnjeg izdanja festivala na našoj Facebook stranici, a u ovom blogu ćemo vam, u skladu s GDPR uredbom, predstaviti sve njihove najosobnije podatke na nimalo zanimljiv način.

 

Pazite sada, slušaj ‘vamo!

Na S.A.R.S.-u 2018. – Šank

Pankeri, u najširem smislu te riječi, koji predstavljaju zvuk zagrebačkih ulica. Kao glazbeni sastav postoje od 2010.godine. Na samom početku ideja im je bila obrađivati pjesme novog vala, a vidi gdje su danas…

Nakon prvog okupljanja i zajedničke želje za novim i žešćim zvukom odlučili su raditi autorske pjesme.

U studiju su snimili 4 albuma i to:

  • Grad je naš (2010.)
  • Priče noćnih tramvaja (2011.)
  • Treća runda (2013.)
  • Naša stvar (2015.)

 

Glazbeno, žanrovski gledano, nikada se nisu ograničavali, uvijek su tražili glazbu u sebi i onda takve manje ili više artikulirane zvukove i tekstove oblikovali u konačne eksponate kakve danas slušamo.

Na S.A.R.S.-u 2018. – Brkovi

Brkovi su, kao glazbeni sastav, toliko drukčiji da im je bio potreban cijeli jedan novi žanr kako bi opisali svoju stvaralačku energiju. Čudne neke čakre kod njih dominiraju.

Publika ih obožava od samog početka, a tako je ponajviše zbog njihove brutalne iskrenosti i ljubavi prema “cajkama”. Svi vole cajke, a kad ih upakiraš sa žestokim riffovima, energičnim nastupima i outfitom koji je manje ili više prisutan dobiješ – Brkove.

Zbog požara nisu svirali u Vojarni ove godine, ali sada se vraćaju na ljetnu pozornicu S.A.R.S. festivala da zapale atmosferu. Nadamo se ipak kako sinjski vatrogasci neće imati posla te večeri. Bar ne u prostoru Vojarne Ivaniša Nelipića.

Na S.A.R.S.-u 2018. – Nipplepeople

Oni su otkrili evergreen Zdenke Kovačiček, a s njim ljubav, guzicu i puno nove publike. Nema tko nije vrištao stihove vanzemaljske obrade tajnovitog zagrebačkog dua.

Osim Zdenkine “Frke”, tu su pjesme: “Sutra”, “Tebi”, “Ne volim te”, “Bolji”…

Ne vole davati nikakve intervjue, žele se više pojavljivati na koncertima (koji su redovito rasprodani), a manje po žutim stranicama i “Svaka im čast!”.

Na S.A.R.S.-u 2018. – Rambo Amadeus

Ovaj SVJETSKI MEGA CAR već 200 – 300 godina živi u Beogradu (kako sam kaže za lupiga.com), a rođen je u Kotoru prije 800 – 1000 godina.

Dođete li na S.A.R.S. ove godine imat ćete, dakle, priliku svjedočiti znanstvenom fenomenu. Taj Antonije Pušić, poznatiji pod pseudonimom Rambo Amadeus otac je termina “turbofolk”.

Ovako on govori o svojim leksikografskim dostignućima:

“Folk je narod. Turbo je sustav ubrizgavanja goriva pod tlakom u cilindar motora s unutarnjim izgaranjem. Turbo folk je gorenje naroda. Turbo folk nije glazba. Turbo folk je miljenica masa. Pobuđivanje najnižih strasti kod homo sapiensa. Turbo folk je sustav ubrizgavanja naroda. Ja nisam izmislio turbo folk, ja sam mu dao ime.”

 

Eto. To bi bilo to od nas, za sada.

 

Drugi set festivalskih ulaznica po simboličnoj cijeni od 85,00 HRK možete kupiti preko Entrio online sustava.

Nemojte čekati sam dan festivala, kupite ulaznice sada, ili nemojte. Imate alternativu. Čekajte, gužvajte se, kasnije ćete se nagraditi kvalitetnim, hladnim pivom iz Hrvatske i vrhunskim glazbenim numerama.

 

Alternativa je uvijek dobra ideja.

Entrio.hr ulaznice – S.A.R.S. MUSIC AND BEER FESTIVAL

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *