NEheadlineri ili Tko još nastupa

Prošli tekst posvetili smo smještaju u Sinju za vrijeme festivala, a pretprošli headlinerima ovogodišnjeg, šesnaestog po redu, S.A.R.S. music and beer festivala koji će se 20. – 22. srpnja održati na platou bivše vojarne Ivaniša Nelipića, tik uz državnu cestu D1.

Nakon glavnih faca na red su došli i oni koji će to tek postati. Baš kao što Dalićevu Hrvatsku u Rusiji predstavlja svih 22 igrača, S.A.R.S. su Simbola, Ekskurzija Poljoprivredne Škole, The Countess, Seviter, Mind Zoo i Ciotóg, baš kao Brkovi, Šank, Nipplepeople i Rambo Amadeus.

Oni će svojim svirkama počastiti Sinjane i njihove goste te zagrijati atmosferu u petak 20.7. i subotu 21.7.

22.7.2018. Ciotóg će stvarati pozadinsku buku dok se mi trijeznimo najboljim domaćim crafticama i “skupljamo dojmove i glave” od protekla dva dana. Nedjelja kao iz snova za sve pivske sladokusce i pobornike “malo lakšeg đira”.

Ako ste slučajno propustili obavijest, znajte da ćete na 16. S.A.R.S.-u imati priliku degustirati SARS lager, pitko i lagano pivo koje je napravljeno posebno za naš music and beer festival.

 

Posebno za ovaj, 16. S.A.R.S. možete kupiti svoju festivalsku ulaznicu (vrijedi sva tri dana) na Entrio sustavu koja do 10. srpnja može biti vaša za 85 kn. Klikni ovdje za ulaznicu!

Simbola (Sinj) | petak

Simbola je nekad bila Atlantida, a sada su Gen, Vjeko, Tonći i Tomo našli prikladnije ime koje simbolizira nešto što samo oni znaju opisati. Ako ih dođete poslušati u petak 20.7. možete očekivati zvuke psihodeličnog, “funkastičnog” rock’n’rolla.

Nimalo slučajan komad teksta iz njihovog opusa:

 

Noć je kratka noć je prekratka

Da se stigne sve što treba

Dan je predug da se dočeka

(Simbola – Krugovi)

 

Ekskurzija Poljoprivredne Škole (Split) | petak

Kako sami za sebe kažu: “Ekskurzija je punk rock blues bend iz Splita osnovan od Svete Pankera Dalmatinskog 1996. Godine”. Slušali smo ih na 9. Gljevstoku , svidjelo nam se. Zašto ih ne poslušati i na S.A.R.S.-u. Znamo što možemo očekivati, jer oni znaju što nam treba.

Nimalo slučajan komad teksta iz njihovog opusa:

 

Jebat ćemo jebat ćemo

Jebat ćemo sve

(Ekskurzija Poljoprivredne Škole – Jebat ćemo sve)

 

The Countess (Sinj) | subota

Skupina metalaca gotičara dolazi nam iz grada podno Kamička i baš kao njihovi uzori (Theatre of Tragedy, Summoning, Candlemass, Black Sabbath, Embrio) sviraju bubnjeve, gitare i klavijature. Nose traperice i duge kose. Ako volite metal, zavoljet ćete i njih.

Nimalo slučajan komad teksta iz njihovog opusa:

 

Skies above the medieval town

is her soft and endless playground

she’s the best but she plays alone

(The Countess – Malleus Maleficarum)

 

Seviter (Sinj)  | subota

Jako kratko postoje, skupili su svega par svirki, ali baš zato im želimo dobrodošlicu na 16. S.A.R.S.. Sviraju ono što znaju, a to je punk/rock/cock, a ovako pišu o sebi: “Tročlani bend iz Sinja. Svira se rokenrol. Osnovani krajem 2016 godine. Mirko Nasić na bass gitari, Borna Maleš gitara i vokal i Brane Debilan na bubnju. Samo jako i bezveze.” Mi ćemo nadodati: “Samo ljubav i rezerve!”

Nimalo slučajan komad teksta iz njihovog opusa:

 

Hjfpljk Hjfpljk

Hjfpljk Hjfpljk Hjfpljk

Bkljpuhaa

(Seviter – John Doe)

 

Mind Zoo (Split) | subota

Ovi višestruko nagrađivani četveročlani rock bend iz Splita aktualni je pobjednik St-@rt festivala 2017. U ožujku prošle godine izlazi njihov prvi EP „Temple Of The Heart“ koji je dobio pozitivne kritike struke i publike. Možemo očekivati još puno toga od njih, svakako smo dojma da mogu i znaju pričati svoju priču. Nemojte propustiti svoju priliku da ih poslušate već u subotu 21.7. na ovogodišnjem S.A.R.S.-u.

Nimalo slučajan komad teksta iz njihovog opusa:

 

To reach a peaceful state of mind

One must rule winds of chaos

I will hold my foot on your throat

As you choke on your empty words

(Mind Zoo – Ride)

 

Ciotóg (Split) | nedjelja

Nedjelja popodne, 22.7., nakon dobrog ručka i lagane juhe treba malo “ubit oko”, a onda pravac bivša vojarna Ivaniša Nelipića jer će vas tamo čekati više od 60 vrsti craft piva, a među njima i S.A.R.S. lager. Uz tradicionalnu irsku glazbu, kakvu izvode dečki iz Ciotóga, pivo će teći kao voda s Dinare, a ispred bine i štandova s pivom gomile veselih ljudi zaključit će još jedan, nadamo se – najbolji S.A.R.S. do sada.

 

Na vama je samo da rezervirate 20. – 22. srpnja za Sinj, povedete prijatelje, rodbinu i svojtu da svi skupa uživamo.

 

Ovdje možete kupiti festivalske ulaznice (vrijede za sva tri dana) po cijeni od 85 kn.

Vidimo se u Sinju!

Alternativa je uvijek dobra ideja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *