Da rezimiramo: Izvođači na 17. SARS-u

Skoro sve je spremno za ovogodišnji 17. SARS Music and beer festival!

Kada kažem SKORO (ne Miroslav) mislim na neke novitete koje vam još nismo otkrili… Dakle, bit ćemo malo bolji nego prošle godine. Organizacijski, sadržajno i nadamo se, posljedično, publično(?).

Također, idućih desetak dana je pravo vrijeme da se javiš, da, baš ti dragi čitatelju. Ako imaš slobodne dane i snažnu želju za promjenama, javi se, volontiraj na regionalnom festivalu, u svom gradu.

Ono što se SKUP (Sinjski Kulturni Urbani Pokret) trudi raditi je: gurati urbanu kulturu grada podno Kamička. Znaš da je SARS teški altruizam (altruizamnaklonost i ponašanje kojem je cilj pomaganje drugome u kojem se ne očekuje neka vrsta nagrade od drugih), pa ako želiš biti dodatni par ruku na tom putu javi nam se:

Sada, natrag na prvu rečenicu. Kada sam napisao SVE je spremno, mislio sam na glazbeni lineup i pivski meni. To je ono zbog čega nam vi, dragi posjetitelji (isse kolki je ovo klišej), rado dolazite i još se radije vraćate. 

A upravo je glazbeni lineup tema ovog rezimea. Pa krenimo.

 

Znači petak: Vojko V, MORT, Jufkamental i Limbonaut

Vojko V na SARS-u

Evo već 20 minuta sjedim ispred laptopa i ne znam šta bi više doda’. 

Vojko je pokupio sve nagrade ove sezone, bio je kod Stankovića, posta’ je ćaća, ukratko, pobijedio je.

Što se tu ima dodati? Možemo se sjetno osvrnuti na njegove početke, proći kroz biografiju, pobrojati nagrade i ponosno najaviti njegov dolazak u Sinj na naš festival… ali to svi rade. Takvih ste tekstova pročitali pun tamić. 

Zato ćemo samo reći. Ako do sada niste uživo uživali u DJ VRH & Vojko V performansu, svakako preporučujemo. Ako jeste, onda znamo da nećete propustiti taj show u Vojarni 19.7.2019.

 

John, Mile, Zvrk i Kikos na SARS-u

Oni su MORT. Oni žive u Sinju, tu plaćaju prireze, piju pivu u Brokve, šetaju po planinama i šire punk energiju. Ako ste s njima razgovarali, nije vam puno trebalo da shvatite o kako posebnim likovima se radi. Ako i niste, a slušali ste njihove albume, ista vam je stvar. 

Još od vremena Azre niti jedan bend na ovom dijelu Balkana nije bio toliko obožavan od kritike i publike. Jednostavno nisu bend kojeg se može ignorirati. “Prston u oko”, reć će John. To je taj stav.

“Nije šta su naši, al su posve dobri.“

 

Jufkamental na SARS-u

Ekipu koja nan dolazi iz Mostara predstavit ćemo njihovim riječima. 

“Jufkamental je bend osnovan u prostorijama Rock Škole Mostar, u februaru 2016. 

Hamza Badžak (gitara/vokal) i Dino Štrkljević (bubnjevi) se sastaju i počinju raditi na autorskom materijalu mjesec dana nakon čega im se priključuje Alan Jusufbegović (bass gitara). 

Sviraju mješavinu punk-a, grunge-a i većine podžanrova alternativne muzike.

U Decembru Rijad Šuta počinje svirati bubnjeve u bendu. Trenutno završavaju svoj prvi album i očekuju snimanje istoga.”

Mi očekujemo njihov nastup i album također!

 

Limbonaut na SARS-u

Oni su priča u nastanku. Svatko od njih 5 u glazbi je godinama, a ovo im je najnoviji projekt. Sigurni smo kako neće razočarati.

 

Subota: Edo Maajka & bend, Atheist rap, Dregermajster, Teški Osjećaji, GRŠE

Edo Maajka s bendom na SARS-u

Dobar dan! On je Edin Osmić, zovu ga Maajka. Ove godine slavi, pun mu kurac crnjaka. 

Ove je godine izbacio i novi album. “Put u plus” se zove, a Edo u kombinaciji s bendom na njemu demonstrira kako to rade majstori zanata

Sjećam se kako je nedavno na svom instagram profilu organizirao nagradnu igru. Pobjednik je dobio priliku slušati probu Ede s bendom. Zadatak je bio, pazite sad, da pogodiš obujam njegove glave. 😀

Veliki čovjek velike glave, velikog srca i glazbenog skilla. Edo Maajka, cure i dečki, u Sinju, prvi put u povijesti, baš na SARS-u.

 

Atheist Rap na SARS-u

Nakon niza nastupa diljem regije, 20. srpnja dolaze u Sinj. Prvi je to put da ćemo ih imati priliku slušati u Sinju.

Ovako je njihov lik i djelo opisao Marko Kaselj za mixeta.hr.

“Uz Atheiste su odrastale mnoge generacije koje su dijelile njihov senzibilitet skrojen od anti-ratnih stavova i sarkastičnog humora. Osnovani davne 1989. godine punu afirmaciju doživjeli su već prvijencem Maori i Crni Gonzales (1993). Kroz fanzine i poluprivatne kanale album nalazi put i do slušatelja na prostorima koji tada koncertno nisu bili dostupni bendu, a pjesma Wartburg limuzina dovozi ih na sam vrh svih top lista na kojima je bila emitirana. Albumom nasljednikom Ja eventualno bih ako njega eliminišete iz 1996. zaredali su punk rock hitove Godina kulture, Car core, Fatamorgana i druge, dok na trećem II liga zapad (1998.) singlovima Zapadna Europa, Letnji hit i Dr.Pop potpuno osvajaju srca publike širom regije. I nakon tri legendarna albuma i dalje su stvaralački aktivni te im ukupna diskografija broji šest studijskih albuma, best of album, DVD live izdanje i album izdan uz monografiju objavljenu povodom 20 godina postojanja benda. Čitavo vrijeme ne posustaju ni u koncertnim aktivnostima – samo tijekom prošle godine odsvirali su više od 50 koncerata!”

 

Dregermajster na SARS-u

Dregerima se često tepa kao “hrvatskom Wu-Tangu na steroidima”. Ekipa je to s preko 10 godina glazbenog staža.

Njihova zdrava old-school zajebancija s lakoćom nalazi put do publike pa ne čudi pozitivna atmosfera koju za sobom ostavljaju gdje god da sviraju.

Dregerovo njihov zadnji, peti album, prevrće aktualne teme, oslikava životne situacije postmoderne mladeži uz nezaobilaznu tematiku kvarta. Pojačan s provokativnim upadicama oštrih političkih stavova odlično se uklapa u brend našeg skoro punoljetnog alternativnog festivala.

 

Teški osjećaji na SARS-u

Iz Tisnog u Sinj. Teško ih je opisati žanrovski, ali to vas ne treba previše brinuti. Dokle god je originalno, dobro je. 

Teški osjećaji su: Željko Marača, Petar Garofulić, Željko Veldić i Ivan John Ivas. Sviraju rock, pop, funk i ponekad punk. Tiho, glasno, kako god. Njihove  „Moja baba”, „Masline i bori”, „Pas i maška” ili već pomalo kultna „Ping Pong” odišu Mediteranom. 

Imaju ugovor s Croatia recordsom, izbacuju singlove i spotove, nedavno su proslavili 100-tu jubilarnu svirku i baš ih briga.

 

GRŠE na SARS-u

GRŠE je mladi triljski tvrdokoraš. Iako je danas rap umjetnik, odrastao je u rockerskoj obitelji i ne krije ljubav prema toj vrsti glazbe. Njegov rap karakterizira flow koji ušima odgovara kao tenor barba Breke, a stav i energija s kojim prezenta svoju priču na tragu je onog od npr. MORT-a. Njegov zadnji singl s Tiluriuma je na YouTube-u u 20 dana skupio 200.000 pogleda. Znači 10.000 pogleda dnevno. Nije loše za početak, je l’ tako?

Ako ste ljubitelji agresivnog dalmatinskog underground stila, onda je Gršin debi projekt obavezna lektira za poslušati. Album mladog repera iz Trilja, kojeg smo do sada imali priliku slušati u raznim kombinacijama sa III. Činom i 6 wildom, sastoji se od 12 stvari koje karakteriziraju socijalne i ulične tematike.

 

U nedjelju chillamo uz Tonya Rosea

Ako ste bili lani, kada su nas u nedjelju zabavljali Pipa i njegov Ciotóg, onda znate kakva je šema

Složimo klupice, stolove, suncobrane, manju binu… baš onako, nedjeljna atmosfera. Ove godine će bit bar još malo bolje. 

Tony će, sigurni smo, milovati vaše mamurne moždane vijuge i poticati na zdravi smijeh. 

Vi samo skupite drage ljudi i pravac znate-već-gdje.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *